Avantajele paletizarii cu roboti

In ultimii ani, sistemele de paletizare automate au luat locul muncii umane în sarcina dificilă de a paletiza produse pe paleți în multe companii de producție, dar aceste sisteme automate nu sunt cu adevărat robotizate. Folosesc benzi transportoare și o serie de alte echipamente pentru a alinia cutiile de carton pentru paletizare. Deoarece aceste sisteme prezinta dificultăți în paletizarea încărcăturilor de cutii de dimensiuni mixte și au o amprentă mare, multe fabrici și centre de distribuție își paletizează în continuare produsele manual.

Paletizarea cu roboti face posibilă paletizarea eficientă a cutiilor mixte in care sunt ambalate o varietate de produse diferite.


paletizarea cu roboti industriali


Paletizarea cu roboti oferă numeroase avantaje lanțurilor de aprovizionare care o utilizează și reprezintă o modalitate eficientă de a face față schimbărilor actuale și viitoare ale lanțului de aprovizionare:
  • flexibilitate în lanțul de aprovizionare: o reproiectare a produselor sau a ambalajului necesită o reprogramare a brațelor robotice, mai degrabă decât o reconstrucție fundamentală a întregului sistem de bază
  • ocupa spatiu mai mic: paletizatorii robotici ocupă mult mai puțin spațiu decât sistemele convenționale pe bază de transportoare.
  • design modular: un sistem de paletizare cu roboti este mult mai modular decât formele tradiționale de paletizare automată. Brațele robotizate se potrivesc în zone mai mici și brațele robotizate multiple pot funcționa simultan pe aceeași linie de produse sau pe linii de produse diferite. De asemenea, pot trece cu ușurință între programarea pentru diferite produse și planurile de paleti, permițând flexibilitatea atunci cand este nevoie de ea
  • scalabilitate: datorită naturii modulare a unui paletizator robotizat, paletizarea poate fi extinsă pentru a satisface cererea sau pentru a deservi noi linii de produse.
  • sinergie: integrarea paletizatorilor robotizati în spațiile existente și în fluxul de producție existent este relativ ușoară, deoarece acestea sunt unități independente. Pentru o integrare simpla si rapida, echipa noastra va asigura managementul complet al proiectului, de la consultanta, design si pana la integrarea in linia de productie si servicii post-vanzare, prin intermediul departamentelor noastre specializate de proiectare, service si software.
Bucuresti: Strada Drumul Garii Otopeni, nr. 38-44; Otopeni, Judet Ilfov;

Arad: Strada Campul Linistii, nr. 5, Arad, Judet Arad

Brasov: Strada Zaharia Stancu, nr. 9: Brasov, Judet Brasov

Cluj Napoca: Strada Alexandru Vaida Voevod, nr. 63, Cluj Napoca, Judet Cluj

Galati: Strada George Cosbuc, nr. 257, etaj 2, Galati, Judet Galati

Piatra Neamt: Strada Transilvaniei, nr. 1: Piatra Neamt, Judet Neamt

Craiova: Malmo Office Tower, camera 606, Craiova, Judet Dolj

Pitesti: Bulevardul Eroilor, nr. 8; Pitesti, Judet Arges

Ocna Mures:
Strada Malinului, nr. 1; Ocna Mures, Judet Alba


Telefon: 021 255 71 74; Fax: 021 255 71 75; E-mail: office@trieurodata.ro


Compania Trieurodata este inregistrata la

ANPM in Registrul producatorilor si

importatorilor de echipamente electrice si

electronice cu numarul de inregistrare

RO-2013-09-EEE-0649-III